najnovije vijesti iz šrd-A

Zamjena i polaganje ribolovnih ispita u lipnju

Dana. 2.6. 2023. u sjedištu županijskog Saveza u Dugom Selu, Ulica Biskupa Augustina Kažotića 2 u vremenu od 15:00 do 17:00 sati vršit će se zamjene ribičkih ispida dok će polagbanje ribičkih ispit apočeti od 17:00 sati

Dana 8.6. u Ribičkom domu ŠRD Samobor, Bobovica 11, u vremenu od 17:30 – 18:00 sati vršiti će se zamjene ribičkih ispita, dok će polaganje ribičkih ispita početi u 18:00 sati!

N a ispit obavezno ponijeti osobnu iskaznicu, OIB i kemijsku olovku. Za zamjenu uvjerenja o položenom ribičkom ispitu potrebno je imati staro uvjerenje o položenom ribičkom ispitu, osobnu iskaznicu i OIB.

Cijena naknade za polaganje ribičkog ispita iznosi 26.50 eura po kandidatu, dok cijena zamjene ribičkog ispita iznosi 16:00 eura.

najnovije vijesti iz šrd-A

Zabrana ribolova radi poribljavanja do 26.3.

Poštovani članovi,

ovim putem vas obavještavamo da je radi proljetnog poribljavanja naših voda šaranom, na snazi lovostaj.

Početak ribolova je zakazan za nedjelju 26. ožujka od 07:00 sati ujutro.

Hvala svima na razumijevanju te se vidimo na vodi već 26.3.

Bistro!

najnovije vijesti iz šrd-A

Zamjena i polaganje ribolovnih ispita

Poštovani članovi,

ovim putem vas obavještavamo da će u četvrtak, 26. siječnja, s početkom u 17:00 sati, u prostorijama Saveza, na adresi Kažotićeva 2, Dugo Selo, biti moguća zamjena starih ribolovnih ispita, onim novima.

Također će biti moguće položiti ribolovni ispit, za one koji ga nemaju.

Molimo pripremiti staro uvjerenje, OIB osobnu, kao i 16 eura. Oni koji polažu ispit moraju pripremiti svoje znanje, OIB i 26.5 eura.

Bistro!

postani naš član

Godišnje dozvole

Godišnja ribolovna dozvola vrijedi kalendarski od 1. siječnja do 31. prosinca tekuće godine, neovisno o tome kada je kupljena. Za kupovinu godišnje ribolovne dozvole, ribič mora biti član ŠRD-a “Samobor” i mora posjedovati “Uvjerenje o položenom ribičkom ispitu”, koji se polaže u Hrvatskom športsko ribolovnom savezu.

Radne akcije u ŠRD-u Samobor su od 1.1. 2023. godine isključivo dobrovoljne!

Kupnjom godišnje ribolovne dozvole svaki ribič prihvaća sva pravila ribolova i ponašanja u ŠRD-u “Samobor”. Nepoštovanje istih za sobom povlači disciplinske mjere određene Statutom, kao i pravne konzekvence!

GODIŠNJA ČLANARINA

– SENIORI   150 eura
– ŽENE       100 eura
– JUNIORI  100 eura
– KADETI    30 eura
– SAVA 100 eura

UPISNINA U ŠRD – 100 eura

E-MAIL

ŠRDSAMOBOR@ŠRD-SAMOBOR.HR

Background
01

Office

655 Lawrence Ave. Zanesville London, UK.
support@example.com
najnovije vijesti iz šrd-A

Odrađeno jesensko poribljavanje šaranom

17. listopada ŠRD Samobor je odradio jesensko poribljavanje svojih voda sa šaranom. Poribljena su jezera kod Doma, kao i ona na Trebežu (Lopoči i Smetlara).

Obavještavamo članove da je radi poribljavanja zabranjen ribolov na tim vodama kako bi se nova riba što lakše prilagodila novim životnim uvjetima.

Otvorenje sezone na rasporedu je u nedjelju 23. listopada od 07:00 sati ujutro.

najnovije vijesti iz šrd-A

Održana Škola ribolova za najmlađe

ŠRD Samobor je u subotu 18. lipnja na Bobovici (malo i veliko jezero pored ribolovnog Doma) održao prvu ovogodišnju školu ribolova za najmlađe.

Škola je krenula od 10:00 sati uz sjajan odaziv djevojčica i dječaka, koji su taj dan napravili svoje prve ribolovne korake.  ŠRD Samobor je svim polaznicima osigurao ribolovni pribor, prihranu i mamce. A kasnije naravno i prigodno osvježenje i obrok.

 

Ovo je samo jedna u nizu Škola ribolova u organizaciji našeg Društva. U prošloj godini su održane dvije na kojoj su prve ribičke korake napravili i znanja usvojili naši najmlađi, na kojima svijet ostaje.

 

Još jednom napominjemo da je Škola ribolova bila besplatna, a da će Društvo tijekom 2022. godine održati još sličnih događanja, o kojima ćete biti obaviješteni na web stranicama.

najnovije vijesti iz šrd-A

Škola ribolova za najmlađe 18. lipnja

ŠRD Samobor poziva sve zainteresirane da se odazovu Školi ribolova za djecu, koja će se u subotu 18. lipnja održati na Bobovici (malo i veliko jezero pored ribolovnog Doma).

Škola počinje od 10:00 sati i planira se otprilike do 13:00h. ŠRD Samobor će svim polaznicima osigurati ribolovni pribor, prihranu i mamce.

Ovo je samo jedna u nizu Škola ribolova u organizaciji našeg Društva. U prošloj godini su održane dvije na kojoj su prve ribičke korake napravili i znanja usvojili naši najmlađi, na kojima svijet ostaje.

ŠRD Samobor poziva sve zainteresirane (ne moraju biti članovi Društva) da se odazovu u terminu od 10:00 sati ujutro. Škola je potpuno besplatna.

najnovije vijesti iz šrd-A

Polaganje i zamjena ribolovnih ispita

 

Ovim putem obavještavamo članove ŠRD-a Samobor da će se u srijedu 27. travnja, u Ribolovnom Domu na Bobovici, održati polaganje i zamjena ribolovnih ispita.

Molimo članove da se odazovu u terminu od 16:00 sati, a da sa sobom ponesu stara uvjerenja o položenom ribolovnom ispitu (zamjena), svoju osobnu iskaznicu, odnosno svoj OIB broj, ako nije naveden na identifikacijskom dokumentu.

Zamjena ribičkog ispita je 100 kuna, dok je za sam ispit potrebno platiti 200 kuna.

Bistro!

IZ RUBRIKE NOVOSTI

Pastrvom poribljena Gradna i Bregančica

U suradnji ŠRD-a Samobor i Grada Samobora, u četvrtak 21. travnja poribljeni su tokovi rijeka Gradne i Bregančice i to povodom Dana Planeta Zemlje, koji se obilježava 22. travnja.

Članovi ŠRD-a Samobor su zajedno sa stručnjacima iz ribnjačarstva poribili 2. i 3. revir rijeke Bregančice, baš kao i 3. revir rijeke Gradne, koji uključuje i zaštićeni tok u samom centru Grada.

 

Vode su poribljene riječnom pastrvom, inače autohtonom vrstom, koja i obično nastanjuje naše dvije rijeke.

 

Na ovaj način su Grad Samobor, odnosno ŠRD Samobor, pokazali kako se čuva ekosustav, baš kao i bioraznolikost, koja krasi naše vode. Na to moramo biti posebno ponosni, ali i posebno paziti da se sačuva riblji fond i da što manje narušenu prirodu ostavimo našim potomcima.

Bistro!

najnovije vijesti iz šrd-A

Poribljene vode šaranom i štukom!

ŠRD Samobor je u subotu, 26. ožujka izvršio prvo poribljavanje svojih voda u 2022. godini.

U sva tri jezera na Bobovici su pušteni šarani, a izvršeno je i poribljavanje štukom. Također su s ove dvije vrste poribljena i jezera na Trebežu (izuzev Raketarne na kojoj se održavao interni šaranski kup).

S obzirom na poribljavanje… ribolov na tim vodama je ZABRANJEN sve do NEDJELJE 3. travnja. Time se faktički pomiče i otvaranje sezone lova na štuku, koja inače kreće 1. travnja, a sada će nastupiti dva dana kasnije.

Podsjećamo da je odlukom ŠRD-a Samobor uvedena zabrana izlova grabežljivica na svim jezerima, te su one u isključivo “catch&release” režimu, kako bi se oporavio riblji fond i uspostavila prirodna ravnoteža koja je narušena neprijavljenim izlovom.

 
Pozivamo sve članove da se pridružavaju pravila ribolova, koja su propisana odredbama društva i da se odgovorno ponašaju prema ribljem fondu, koji moramo čuvati.
 
Bistro!
IZ RUBRIKE NOVOSTI

Polaganje i zamjena ribičkih ispita

Poštovani ribiči,

zamjena ribičkih ispita vršit će se u četvrtak 13. siječnja 2022. godine u sjedištu Županijskog ribolovnog saveza, na adresi Rugvička ulica 127, u Dugom Selu. I to vremenu između 16:00 i 17:00 sati.

Svi ribiči moraju sa sobom ponijeti osobnu iskaznicu i imati svoji OIB broj, ako nije naveden na identifikacijskom dokumentu. Također moraju imati staro uvjerenje o položenom ribičkom ispitu. Zamjena ribičkog ispita je 100 kuna, dok je za sam ispit potrebno platiti 200 kuna.

Zamjene i ispiti održavat će se u skladu s epidemiološkim mjerama i radi toga vas molimo da se pridržavate istih. Maske su obavezne.

Bistro!

IZ RUBRIKE NOVOSTI

Godišnja Skupština 5. prosinca, pozivaju se članovi Društva

Dana 5. prosinca 2021. godine, s počtkom u 09:00 sati održat će se redovna izvještajna godišnja Skupština Športsko ribolovnog društva Samobor. Skupština će se održati u Domu na Bobovici.

Pozivaju se svi članovi Društva da se odazovu.

Naglašavamo da će se Skupština održati u skladu s epidemiološkim preporukama, odnosno uz pridržavanje svih preporučenih mjera.

Bistro!

Održana još jedna Škola ribolova za djecu!​

Iza našeg ribolovnog društva je još jedna škola ribolova za najmlađe uzraste.

Ona se održala u subotu 12. rujna na Bobovici (malo i veliko jezero pored ribolovnog Doma).

Taj dan su svoje prve ribolovne korake učinili možda i naši budući članovi i strastveni ribolovci. Zahvaljujemo našim iskusnim članovima koji su svoje znanje prenijeli na polaznike i dali im vrlo bitne savjete za početak ribolovnog puta. Pa su tako djeca učila kako se veže udica, kako se ispravno rukuje s ulovom, kako ga se važe i onda u konačnici vraća u vodu.

Odaziv je bio odličan, a kao i obično, osim pecanja, bio je tu i red hrane, zabave i druženja.

U nastavku možete pogledati galeriju fotografija sa još jedne ovogodišnje Škole ribolova za djecu ŠRD-a Samobor.

Zahvaljujemo se svim polaznicima na odličnom odazivu, a roditeljima u pratnji na izdvojenom vremenu.

Bistro!

Održana prva ovogodišnja Škola ribolova za djecu!​

Kao što smo putem ovih web stranica i najavili u subotu 12. lipnja na Bobovici (malo i veliko jezero pored ribolovnog Doma) se održala prva ovogodišnja Škola ribolova za djecu.

Taj dan su svoje prve ribolovne korake učinili možda i naši budući članovi i strastveni ribolovci. Zahvaljujemo našim iskusnim članovima koji su svoje znanje prenijeli na polaznike i dali im vrlo bitne savjete za početak ribolovnog puta.

Odaziv je bio odličan, a kao i obično, osim pecanja, bio je tu i red hrane, zabave i druženja.

U nastavku možete pogledati galeriju fotografija sa prve ovogodišnje Škole ribolova za djecu ŠRD-a Samobor. Zahvaljujemo se svim polaznicima na odličnom odazivu, a roditeljima u pratnji na izdvojenom vremenu.

Bistro!

Izvještajna Skupština društva!

U nedjelju 20. lipnja od 10:00 sati u ŠRD-u Samobor (Ribolovni Dom Bobovica) će se održati izvještajna skupština Društva.

Pozivamo članove Društva da se odazovu u što većem broju!

Bistro!

Škola ribolova 12. lipnja

Prva ovogodišnja Škola ribolova za djecu (kadeti i ostali uzrasti) u ŠRD-u Samobor će se održati u subotu 12. lipnja na Bobovici (malo jezero pored ribolovnog Doma).

ŠRD Samobor poziva sve zainteresirane (ne moraju biti članovi Društva) da se odazovu u terminu od 09:00 sati ujutro. Mi ćemo osigurati sav potreban pribor za ribolov, baš kao i piće i hranu za naše mlade ribolovce.

Škola bi trebala trajati otprilike do 12:00 sati i potpuno je besplatna.

Naši ribiči 5. na Kupu Županije

Tim ŠRD “Samobor” je u tijekom vikenda (subota i nedjelja 1. i 2. svibnja) sudjelovao na Kupu Županije u sklopu natjecanja lova ribe udicom na plovak. Na kraju su naši članovi završili na odličnom 5. mjestu.

U nastavku možete pogledati nekoliko fotografija sa samog Kupa i vidjeti pozitivnu atmosferu koja je vladala na samoj stazi.

Mi vam možemo samo poželjeti “bistro” idući put kada odete na vodu, a o svakom idućem nastupu naših natjecatelja ćete moći saznati na službenim web stranicama ŠRD-a. Bistro!

Iza nas je prvi ovogodišnji interni Šaran kup

Dobar dio subote (24.4.), čitavu noć…te prijepodne u nedjelju (25.4) su naši ribiči pokušavali dobiti što veći i brojniji ulov na prvom ovogodišnjem internom Šaran kup natjecanju koje se održalo na jezeru Raketarna na Trebežu.

Na natjecanju je sudjelovalo deset ekipa, koje su se radi pandemijskih mjera morale pridržavati svih epidemioloških pravila. No,  unatoč tome atmosfera na natjecanju je bila odlična, a ekipe su ulovile zavidan broj riba zavidnih proporcija. S obzirom da je i vrijeme poslužilo, doživljaj ribolova u ovo prohladno proljeće je bio fenomenalan.

Najveća riba ulovljena na čitavom kupu je bio šaran težak čak 16 kilograma na čemu čestitamo spretnim ribičima! U nastavku ovog teksta možete pronaći nekoliko fotografija sa samog natjecanja uz neiostavan pozdrav – Bistro!

Spin sezona u punom jeku

Iako je od početka prave spin sezone proteklo tek mjesec dana, naši ribiči se mogu pohvaliti zavidnim uspjehom koji su imali na svim našim vodama.

Upravo ribolov na grabežljivice pokazuje bogatstvo i raznovrsnost voda kojima gospodari ŠRD Samobor jer naši ribiči imaju prilike uživati najraznovrsnijem ribolovu – od klasičnog štukolova na svim našim jezerima, pa sve do lova na salmonide u našim potocima Gradna i Bregančica.

Tu je i neizostavni “bas”, vjerojatno najpopularnija slatkovodna sportska riba na svijetu koja se također može pronaći u našim vodama. Ne smijemo zaboraviti niti Savu koja obiluje kapitalnim klenovima i bolenima upravo na području kojim gospodari naše društvo.

U nastavku možete pronaći galeriju fotografija samo dijela ulova naših spinera u ovom prvom proljetnom periodu. Sve ribe sa fotografija su puštene te su ostavljene na radost i zadovoljstvo budućih ribiča koji ih žele uloviti!

Bistro!

Odrađena prva velika radna akcija u 2021.

U subotu 6. ožujka odrađena je prva zajednička velika radna akcija u 2021. godini.

Zadovoljni smo i ponosni jer možemo izvijestiti naše članove, ali i povremene posjetitelje, da je terasa u našem Ribolovnom Domu u Bobovici sada popločena.

U ovoj radnoj akciji je sudjelovalo desetak stalnih članova, a kao i svaki put atmosfera je bila na nivou – pozitivna i stimulativna! Sada svi korisnici našeg ŠRD-a Samobor, ali i svi posjetitelji Ribolovnog Doma, mogu uživati u novoj terasi, koja je puno praktičnija u sada kada je popločena.

Zahvaljujemo se svim članovima koji su sudjelovali i pomogli pri realizaciji, a ovim putem najavljujemo nove radne akcije o kojima ćete biti obaviješteni na ovim internet stranicama, kao i na oglasnoj ploči našeg ŠRD-a. 

U nastavku možete pronaći galeriju fotografija s ove radne akcije!

BISTRO!