IZ RUBRIKE NOVOSTI

Polaganje i zamjena ribičkih ispita

Poštovani ribiči,

zamjena ribičkih ispita vršit će se u četvrtak 13. siječnja 2022. godine u sjedištu Županijskog ribolovnog saveza, na adresi Rugvička ulica 127, u Dugom Selu. I to vremenu između 16:00 i 17:00 sati.

Svi ribiči moraju sa sobom ponijeti osobnu iskaznicu i imati svoji OIB broj, ako nije naveden na identifikacijskom dokumentu. Također moraju imati staro uvjerenje o položenom ribičkom ispitu. Zamjena ribičkog ispita je 100 kuna, dok je za sam ispit potrebno platiti 200 kuna.

Zamjene i ispiti održavat će se u skladu s epidemiološkim mjerama i radi toga vas molimo da se pridržavate istih. Maske su obavezne.

Bistro!

IZ RUBRIKE NOVOSTI

Godišnja Skupština 5. prosinca, pozivaju se članovi Društva

Dana 5. prosinca 2021. godine, s počtkom u 09:00 sati održat će se redovna izvještajna godišnja Skupština Športsko ribolovnog društva Samobor. Skupština će se održati u Domu na Bobovici.

Pozivaju se svi članovi Društva da se odazovu.

Naglašavamo da će se Skupština održati u skladu s epidemiološkim preporukama, odnosno uz pridržavanje svih preporučenih mjera.

Bistro!

Održana još jedna Škola ribolova za djecu!​

Iza našeg ribolovnog društva je još jedna škola ribolova za najmlađe uzraste.

Ona se održala u subotu 12. rujna na Bobovici (malo i veliko jezero pored ribolovnog Doma).

Taj dan su svoje prve ribolovne korake učinili možda i naši budući članovi i strastveni ribolovci. Zahvaljujemo našim iskusnim članovima koji su svoje znanje prenijeli na polaznike i dali im vrlo bitne savjete za početak ribolovnog puta. Pa su tako djeca učila kako se veže udica, kako se ispravno rukuje s ulovom, kako ga se važe i onda u konačnici vraća u vodu.

Odaziv je bio odličan, a kao i obično, osim pecanja, bio je tu i red hrane, zabave i druženja.

U nastavku možete pogledati galeriju fotografija sa još jedne ovogodišnje Škole ribolova za djecu ŠRD-a Samobor.

Zahvaljujemo se svim polaznicima na odličnom odazivu, a roditeljima u pratnji na izdvojenom vremenu.

Bistro!

Održana prva ovogodišnja Škola ribolova za djecu!​

Kao što smo putem ovih web stranica i najavili u subotu 12. lipnja na Bobovici (malo i veliko jezero pored ribolovnog Doma) se održala prva ovogodišnja Škola ribolova za djecu.

Taj dan su svoje prve ribolovne korake učinili možda i naši budući članovi i strastveni ribolovci. Zahvaljujemo našim iskusnim članovima koji su svoje znanje prenijeli na polaznike i dali im vrlo bitne savjete za početak ribolovnog puta.

Odaziv je bio odličan, a kao i obično, osim pecanja, bio je tu i red hrane, zabave i druženja.

U nastavku možete pogledati galeriju fotografija sa prve ovogodišnje Škole ribolova za djecu ŠRD-a Samobor. Zahvaljujemo se svim polaznicima na odličnom odazivu, a roditeljima u pratnji na izdvojenom vremenu.

Bistro!

Izvještajna Skupština društva!

U nedjelju 20. lipnja od 10:00 sati u ŠRD-u Samobor (Ribolovni Dom Bobovica) će se održati izvještajna skupština Društva.

Pozivamo članove Društva da se odazovu u što većem broju!

Bistro!

Škola ribolova 12. lipnja

Prva ovogodišnja Škola ribolova za djecu (kadeti i ostali uzrasti) u ŠRD-u Samobor će se održati u subotu 12. lipnja na Bobovici (malo jezero pored ribolovnog Doma).

ŠRD Samobor poziva sve zainteresirane (ne moraju biti članovi Društva) da se odazovu u terminu od 09:00 sati ujutro. Mi ćemo osigurati sav potreban pribor za ribolov, baš kao i piće i hranu za naše mlade ribolovce.

Škola bi trebala trajati otprilike do 12:00 sati i potpuno je besplatna.

Naši ribiči 5. na Kupu Županije

Tim ŠRD “Samobor” je u tijekom vikenda (subota i nedjelja 1. i 2. svibnja) sudjelovao na Kupu Županije u sklopu natjecanja lova ribe udicom na plovak. Na kraju su naši članovi završili na odličnom 5. mjestu.

U nastavku možete pogledati nekoliko fotografija sa samog Kupa i vidjeti pozitivnu atmosferu koja je vladala na samoj stazi.

Mi vam možemo samo poželjeti “bistro” idući put kada odete na vodu, a o svakom idućem nastupu naših natjecatelja ćete moći saznati na službenim web stranicama ŠRD-a. Bistro!

Iza nas je prvi ovogodišnji interni Šaran kup

Dobar dio subote (24.4.), čitavu noć…te prijepodne u nedjelju (25.4) su naši ribiči pokušavali dobiti što veći i brojniji ulov na prvom ovogodišnjem internom Šaran kup natjecanju koje se održalo na jezeru Raketarna na Trebežu.

Na natjecanju je sudjelovalo deset ekipa, koje su se radi pandemijskih mjera morale pridržavati svih epidemioloških pravila. No,  unatoč tome atmosfera na natjecanju je bila odlična, a ekipe su ulovile zavidan broj riba zavidnih proporcija. S obzirom da je i vrijeme poslužilo, doživljaj ribolova u ovo prohladno proljeće je bio fenomenalan.

Najveća riba ulovljena na čitavom kupu je bio šaran težak čak 16 kilograma na čemu čestitamo spretnim ribičima! U nastavku ovog teksta možete pronaći nekoliko fotografija sa samog natjecanja uz neiostavan pozdrav – Bistro!

Spin sezona u punom jeku

Iako je od početka prave spin sezone proteklo tek mjesec dana, naši ribiči se mogu pohvaliti zavidnim uspjehom koji su imali na svim našim vodama.

Upravo ribolov na grabežljivice pokazuje bogatstvo i raznovrsnost voda kojima gospodari ŠRD Samobor jer naši ribiči imaju prilike uživati najraznovrsnijem ribolovu – od klasičnog štukolova na svim našim jezerima, pa sve do lova na salmonide u našim potocima Gradna i Bregančica.

Tu je i neizostavni “bas”, vjerojatno najpopularnija slatkovodna sportska riba na svijetu koja se također može pronaći u našim vodama. Ne smijemo zaboraviti niti Savu koja obiluje kapitalnim klenovima i bolenima upravo na području kojim gospodari naše društvo.

U nastavku možete pronaći galeriju fotografija samo dijela ulova naših spinera u ovom prvom proljetnom periodu. Sve ribe sa fotografija su puštene te su ostavljene na radost i zadovoljstvo budućih ribiča koji ih žele uloviti!

Bistro!

Odrađena prva velika radna akcija u 2021.

U subotu 6. ožujka odrađena je prva zajednička velika radna akcija u 2021. godini.

Zadovoljni smo i ponosni jer možemo izvijestiti naše članove, ali i povremene posjetitelje, da je terasa u našem Ribolovnom Domu u Bobovici sada popločena.

U ovoj radnoj akciji je sudjelovalo desetak stalnih članova, a kao i svaki put atmosfera je bila na nivou – pozitivna i stimulativna! Sada svi korisnici našeg ŠRD-a Samobor, ali i svi posjetitelji Ribolovnog Doma, mogu uživati u novoj terasi, koja je puno praktičnija u sada kada je popločena.

Zahvaljujemo se svim članovima koji su sudjelovali i pomogli pri realizaciji, a ovim putem najavljujemo nove radne akcije o kojima ćete biti obaviješteni na ovim internet stranicama, kao i na oglasnoj ploči našeg ŠRD-a. 

U nastavku možete pronaći galeriju fotografija s ove radne akcije!

BISTRO!